Αυστρία top10SIF

2017-02-06

1 Hallstatt:Ένα μικρό χωριό "θαύμα" που για μένα αποτελεί ένα από τα ομορφότερα μέρη της χώρας!Από το Σάλτσμπουργκ θα πρέπει να πάρετε λεωφορείο για Bad Ischle και μετα απο εκει αλλο λεωφορειο για το Hallstatt. Συνδυάστε την επίσκεψή σας με μία ξενάγηση στο αλατορυχείο το οποίο είναι το παλαιότερο της Ευρώπης για να μάθετε τα πάντα για το ορυκτό αλάτι και θα διασκεδάσετε αφού θα κάνετε κατάβαση σε τσουλήθρες 30 & 50 μέτρων.Συμβουλή:Κρατάτε ζακέτα μαζί σας ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες γιατί μέσα στο ορυχείο κάνει ψύχρα και για να μην λερωθείτε θα σας δώσουν ρούχα τα οποία θα βάλετε πάνω από τα δικά σας.

2 Σάλτσμπουργκ: Μια πόλη όνειρο....όπως εγώ έχω φανταστεί την ιδανική πόλη για να ζεί κανείς!Μικρή όσο πρέπει χωρίς πολλά αυτοκίνητα και πανέμορφη.Θα ξετρελαθείτε με το δρόμο με τα μαγαζιά και τις υπέροχες μεταλλικές ταμπέλες που έχει καθένα από αυτά,αλλά και με την ποικιλία των προϊόντων που πουλάνε σε όχι τόσο καλές τιμές βέβαια.Μια επίσκεψη στο κάστρο της πόλης επιβάλλεται όχι τόσο για το εσωτερικό του που είναι λιτό όσο για την υπέροχη θέα της πόλης που προσφέρει.

3 Δημαρχείο της Βιέννης:Ένα υπέροχο κτίριο που αποτελεί σύμβολο της πόλης και θα σας εντυπωσιάσει με την αρχιτεκτονική του και τα πολύχρωμα λουλούδια που το διακοσμούν.

4 Τρένο Βιέννη-Σάλτσμπουργκ:Μία υπέροχη διαδρομή που μπορείτε να κάνετε με το γρήγορο τρένο και σε 2,5 ώρες να βρίσκεστε στο προορισμό σας με κόστος βέβαια 45 ευρώ,όταν πήγαμε εμείς.

5 Demel:Ένα θρυλικό καφέ που φημίζεται για τα γλυκά του και συγκεκριμένα για το γλυκό Sachertorte για το οποίο 2 διάσημοι ζαχαροπλάστες[Demel-Sacher] έδωσαν 7ετη μάχη για το ποιος είχε την αρχική συνταγή!!!

6 Octoberfest:Αν βρεθείτε στη Βιέννη κατά τη διάρκεια της γιορτής μπύρας,πηγαίνετε στο πάρκο Πράτερ όπου γίνονται εκδηλώσεις με ζωντανή μουσική και ασφαλώς άφθονη μπύρα σε ποτήρια 1 λίτρο!!

7 Άγιος Στέφανος:Ένας κομψός γοτθικός ναός που βρίσκεται στη Βιέννη και πρέπει να επισκεφθείτε για να ανεβείτε στο βόρειο πύργο για να απολαύσετε τη θέα της πόλης,και να παρατηρήσετε την έξοχη σκεπή του με 250.000 έγχρωμα κεραμίδια τα οποία σχηματίζουν το οικόσημο των Αψβούργων!

8 Ναός της Αγίας Τριάδας:Περάστε για να ανάψετε ένα κεράκι στην ορθόδοξη εκκλησία της Βιέννης,ένα μεγαλοπρεπές κτίριο που χτίστηκε από την Ελληνική κοινότητα της Βιέννης και αν και μικρή είναι εντυπωσιακή.

9 Παλάτι Schossburn:Μια βόλτα στους κήπους του παλατιού θα σας εντυπωσιάσει από τα πολύχρωμα λουλούδια και τα αγάλματα και αν το συνδυάσετε και με μία βόλτα με άμαξα στο εσωτερικό του πάρκου θα σας μείνει αξέχαστη.

10 Αυστρία:Ασφαλώς η Αυστρία είναι μία χώρα που μπορείτε να δείτε και να ζήσετε πολλές εμπειρίες,εγώ σας προτείνω μόνο εκείνες που έζησα εγώ και σε μέρη που έχω επισκεφθεί,όμως θα σας προτείνω ένα από τα ταξιδιωτικά αποθημένα μου.Τη διαμονή σε μία φάρμα λίγο έξω από την πόλη του Σάλτσμπουργκ όπου μπορείτε να ζήσετε το δικό σας "Μικρό σπίτι στο λιβάδι" και πάρετε μία γεύση από την ζωή στην εξοχή της χώρας.Υπάρχουν πολλές γύρω από το Σάλτσμπουργκ αλλά και το Ίνσμπρουγκ,μπορείτε να ψάξετε για αυτές στο booking.

11 Wiener Deewan: Σε αυτό το εστιατόριο τρώς όσο θές και πληρώνεις όσο θες.

Διαβάστε ακόμα "ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΌΣ ΟΔΗΓΌΣ" Αυστρίας

Περισσότερες πληροφορίες στην ταξιδιωτική μου ιστορία "Φωτο-ιστορια Βιεννη-Σαλτσμπουργκ-Μοναχο!!!"

© 2017 Το ταξιδιωτικό blog travelSIF Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε