ΚΟΛΩΝΙΑ

2017-01-26

Είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Γερμανίας,η τέταρτη μεγαλύτερη μετά το Βερολίνο, το Αμβούργο και το Μόναχο και η μεγαλύτερη πόλη του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους και καταστράφηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τους ισοπεδωτικούς μαζικούς βομβαρδισμούς που υπέστη. Κι όμως, όπως αρκετές ακόμη γερμανικές πόλεις, κατάφερε να ορθοποδήσει και αποτελεί σήμερα ένα όμορφο τυπικό γερμανικό αστικό κέντρο με ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Αρχικά έφερε απλά το όνομα Oppidum Ubiorum (Οικισμός των Ουβίων). Αργότερα όμως μετονομάστηκε σε Colonia Claudia Ara Agrippinensium (CCAA), παίρνοντας το όνομα της μητέρας του Νέρωνα, της Αγριππίνας, η οποία είχε γεννηθεί εκεί. Kölsch ονομάζεται η τοπική διάλεκτός, και ο τύπος μπίρας της Κολωνίας, που σερβίρεται σε χαρακτηριστικά μικρά ποτηράκια. Η Κολωνία είναι χτισμένη και στις δυο όχθες του ποταμού Ρήνου, για το λόγω αυτό αποτελούσε μέλος της Χανσεατικής Ένωσης και σημαντικό εμπορικό κόμβο. Η περιοχή είναι κυρίως γνωστή για το διάσημο άρωμα "Eau de Cologne" ("Νερό της Κολωνίας"), που παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στην περιοχή στις αρχές του 18ου αιώνα , από τον ιταλό Γιόχαν Μαρία Φαρίνα .
Ενα απο τα παλαιότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ευρώπης βρίσκεται εκεί και μάλιστα είναι παγκοσμίως γνωστό για το οικονομικό του τμήμα.
Ακόμη έχει ένα από τα πιο ξακουστά καρναβάλια στην Ευρώπη.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΌΣ ΟΔΗΓΌΣ

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Cologne Bonn Airport
Είναι το έβδομο μεγαλύτερο επιβατικό αεροδρόμιο στη Γερμανία ,με περίπου 10,3 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως και το τρίτο μεγαλύτερο φορτοεκφόρτωσης. Από το αεροδρόμιο της Κολωνίας στη Βόννη έχει 115 επιβατικούς προορισμούς σε 35 χώρες. Βρίσκεται 14,8 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του κέντρου της πόλης της Κολωνίας και 16 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βόννης. Είναι ένα από τα λίγα 24ωρα αεροδρόμια της χώρας και λειτουργεί ως κομβικό σημείο για Eurowings και Germanwings, FedEx Express και UPS Airlines. Διαθέτει 2 τερματικούς σταθμούς :
Terminal 1 χρησιμοποιείται από Eurowings , Germanwings , Lufthansa και Austrian Airlines και σύνδέεται άμεσα με το σιδηροδρομικό σταθμό.
Terminal 2 Χρησιμοποιείται από πολλές αεροπορικές εταιρείες όπως οι Air Berlin, Ryanair, KLM και της Iran Air και σύνδέεται άμεσα με το σιδηροδρομικό σταθμό. Ο τερματικός σταθμός φιλοξενεί μια διαθρησκευτικό αίθουσα προσευχής.

Λεωφορείο
Από/προς την Κολωνία, πάρτε το προαστιακό σιδηρόδρομο S-Bahn Νο 7 έως Porz Markt, από εκεί με το λεωφορείο 161 θα φθάσετε στο αεροδρόμιο και αντίστροφα. Οι στάσεις λεωφορείων είναι στον Τερματικό σταθμό 1 / Α η Untergeschoss και στον Τερματικό σταθμό 2 / Δ οι Busbahnhof, Verwaltung και Luftfrachtzentrum.
Από/πρός τη Βόννη, πάρτε το SB 60, με διαδρομή Cologne Bonn Airport - Main Station Bonn - Cologne Bonn Airport

ΤρένοΤρένα φεύγουν απο το χώρο του αεροδρομίου ανα τακτά διαστήματα και σας πάνε κατευθείαν στο κέντρο της πόλης.Ο σταθμός των τρένων βρίσκεται ακριβώς απέναντι και από τους δύο τερματικούς κάτω από μια μεγάλη γυάλινη οροφή.Το S-Bahn γραμμή S13 καθώς και η περιφερειακή γραμμή τρένου Re8 συνδέουν το αεροδρόμιο με την Κολωνία και τη Βόννη. Η γραμμή Regional Express γραμμή RE6 συνδέει το αεροδρόμιο με τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Ντίσελντορφ, μέσω του κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας και τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Neuss . Για μεγάλες αποστάσεις υπάρχει το υψηλής ταχύτητας τρένο ICE 3 με διαδρομές ανα ώρα.

Οδήγηση
Απο την έξοδο Flughafen πάρτε τον αυτοκινητόδρομο A59 που τη πόλη της Κολωνίας και της Βόννης.

ΑΞΙΟΘΈΑΤΑ

1. Καθεδρικός Ναός:Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο φημισμένα οικοδομήματα γοτθικού ρυθμού παγκοσμίως. Ο ρωμαιοκαθολικός ναός με άγιο προστάτη τον Απόστολο Πέτρο ανακηρύχθηκε το 1996 σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO .Έχει ύψος 157,38 μέτρα και είναι ο δεύτερος υψηλότερος ναός της Γερμανίας μετά τον καθεδρικό ναό του Ουλμ (161,53 μέτρα) και ο τρίτος παγκοσμίως. Μέχρι το 1884 ήταν το υψηλότερο κτίριο του κόσμου. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από τον Ρήνο, στο βόρειο τμήμα των πρώην ρωμαϊκών τειχών της πόλης.Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε στις 15 Αυγούστου 1248 ,αλλά ολοκληρώθηκε το 1880, περισσότερο από 600 χρόνια αργότερα.
Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Κολωνία, εκτός από βιομηχανικό κέντρο, ήταν και κέντρο στρατιωτικής διοίκησης με αποτέλεσμα να χτυπηθεί ανελέητα από αεροπορικές επιδρομές,σημειώνοντας 31 βομβαρδισμούς και 262 καταγεγραμμένες αεροπορικές επιδρομές των Συμμάχων , με αποκορύφωμα την αεροπορική επιδρομή της 30/31ης Μαΐου του 1942 όταν περισσότερα από 1000 βομβαρδιστικά κατέστρεψαν την πόλη.
Στις μεταπολεμικές φωτογραφίες που τράβηξαν Αμερικανοί στρατιώτες, ιδιώτες και η πολεοδομία του δήμου όλη η πόλη φαίνεται κατεστραμμένη εκτός από τον ναο μαζί με τα δύο καμπαναριά του.Ασφαλώς ο ναός υπέστη ζημίες, αλλά ήταν ελάχιστες μπροστά στις ζημίες άλλων κτιρίων .
Από τους βομβαρδισμούς το 92% των κτιρίων έπαθαν ζημίες, ενώ το 60% καταστράφηκε ολοσχερώς . Υπάρχουν τρεις θεωρίες για τη σωτηρία του καθεδρικού ναού. Η μία θεωρία θέλει τους συμμάχους να μην τον βομβαρδίζουν, διότι η μορφή του "Dom" ήταν ο καλύτερος προσανατολισμός για τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις. Η δεύτερη εκτιμά ότι υπήρχαν σχέδια μη βομβαρδισμού σημαντικών μνημείων. Η τρίτη και τελευταία βασίζεται στο βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Κολωνία με τίτλο «Ο καθεδρικός ναός της Κολωνίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», ανατρέποντας τις δύο πρώτες και αποδεικνύοντας κάτι που ουδείς είχε μέχρι σήμερα φανταστεί: ο Dom σώθηκε γιατί πολλοί Κολωνέζοι ήταν σε επιφυλακή. Το πιο χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της προσφοράς είναι η νυχτερινή βάρδια εθελοντών μέσα στο ναό για το σβήσιμο τυχόν πυρκαγιάς. Η βάρδια αυτή δημιουργήθηκε από πολίτες που έμεναν κοντά στον καθεδρικό ναό, και αργότερα προστέθηκαν και άλλοι πολίτες από συνοικίες της παλιάς και της νότιας πόλης. Η μόνιμη αυτή βάρδια έπαιξε καθοριστικό ρόλο καθώς έτσι αποσοβήθηκαν σοβαρές πυρκαγιές, κάτι που δεν απέφυγαν εκατοντάδες δημόσια κτίρια και σπίτια στο κέντρο της πόλης.
Το βιβλίο περιλαμβάνει άγνωστο αρχειακό υλικό, άγνωστες φωτογραφίες ,μαρτυρίες εποχής, τεκμήρια και ιστορικές πηγές (αγγλικές, αμερικανικές και γερμανικές) από το 1933 μέχρι το 1948 και πουθενά σε κανένα αρχείο(σύμφωνα με τον συγγραφέα), σε κανένα στρατιωτικό έγγραφο δεν επιβεβαιώνονται οι θεωρίες περί σχεδίου προστασίας των μνημείων των συμμάχων ή περί προσανατολισμού των πιλότων με τα καμπαναριά του Dom.
Σήμερα στο εσωτερικό του ναου μπορείτε να θαυμάσετε μεταξύ άλλων την Λάρνακα -Λειψανοθήκη με τις κάρες των Τριών Μάγων, την μικρή λειψανοθήκη με οστά των Τριών Μάγων, τις Σταυροθήκες με Τίμιο Ξύλο ,τις Λειψανοθήκες με Ιερά Άκανθα του Ακάνθινου Στέφανου,την Λειψανοθήκη του Μεγάλου Αντωνίου θεμελιωτή του Μοναχισμού, την Λειψανοθήκη με οστά του Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου Στέφανου, μέρος των αλυσίδων με τις οποίες έδεσαν τον Απόστολο Πέτρο στη Ρώμη,την Θήκη με υποτιθἐμενο καρφί της Σταύρωσης,την Λειψανοθήκη με οστά του Απόστολου του Χριστού Βαρθολομαίου,την "Ομιλούσα"κεφαλή και την Λειψανοθήκη με οστά του Αγίου Σεβαστιανού.
Τέλος μπορείτε να ανεβέιτε τα 500 σκαλλοπάτια στον πύργο του ναού για να θαυμάσετε την πόλη απο ψηλά.

Για την ανάβαση στον Πύργο οι ώρες λειτουργίας είναι:
Ιανουάριος - Φεβρουάριος: 09:00- 16:00
Μάρτιος - Απρίλιος : 09:00- 17:00
Μάιος - Σεπτέμβριος: 09:00- 18:00
Οκτώβριος: 09:00 - 17:00
Νοέμβριος - Δεκέμβριος: 09:00 - 16:00
Για τον πύργο
Ενήλικες :EUR 4,00
Οικογενειακή κάρτα: EUR 8,00
μαθητές, φοιτητές, άτομα με ειδικές ανάγκες με περάσματα: EUR 2,00
Για το θυσαυροφυλάκιο και τον πύρο
Ενήλικες : EUR 8,00
μαθητές, φοιτητές, άτομα με ειδικές ανάγκες με περάσματα: EUR 4,00
Οικογενειακή κάρτα:EUR 16,00

Κεντρικός σταθμός Μετρό γραμμές 16 και 18.

2.Μουσείο Σοκολάτας:Στις όχθες του ποταμού Ρήνου και σε απόσταση αναπνοής από τον περίφημο καθεδρικό ναό της πόλης, σε ένα φουτουριστικό τριώροφο κτήριο που μοιάζει με πλοίο, στεγάζεται το μεγαλύτερο σοκολατο-μουσείο στον κόσμο , που άνοιξε από τον Hans Imhoff στις 31 Οκτωβρίου 1993.Με 5.000 ξεναγήσεις και 675.000 επισκέπτες ετησίως, το μουσείο είναι στο Top Ten των γερμανικών μουσείων και έχει στόχο να μάθει στους επισκέπτες την 3.000 χρόνων ιστορία της σοκολάτας απο την εποχή των Μάγια και των Αζτέκων εώς και σήμερα. Ανάμεσα στα πιο πολύτιμα αντικείμενα της συλλογής του μουσείου είναι τα πορσελάνινα και ασημένια κύπελλα και δοχεία από τον 18ο και 19ο αιώνα. Φυσικά, τη μεγαλύτερη προσοχή τραβάει το 3 μέτρων περίφημο συντριβάνι σοκολάτας ,όπου ένας υπάλληλος μοιράζει βάφλες βουτηγμένες στη φρέσκια, ζεστή σοκολάτα !

Ωρες λειτουργίας
Τρίτη - Παρασκευή :10:00 - 18:00
Σάββατο-Κυριακή & αργίες: 11:00 - 19:00
Τιμές εισόδου :9,00 €(παιδιά ανω των 6 ετων 6,50 €)

Κεντρικός σταθμός Μετρό γραμμές 16 και 18.

3. Ζωολογικός κήπος :Είναι απ΄τους μεγαλύτερους στη Γερμανία και βρίσκεται σε μια περιοχή περιτριγυρισμένη από πάρκα.Η πρόσβαση στη περιοχή είναι πολύ εύκολη, είτε με το μετρό απ΄το κέντρο της πόλης είτε με το τουριστικό τρενάκι που περνάει από τα βασικά αξιοθέατα της πόλης και τερματίζει έξω απ΄τον ζωολογικό κήπο.Ιδρύθηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους ,αλλά παράλληλα και πιο σύγχρονους ζωολογικούς κήπους.Διαθέτει πάνω από 10.000 ζώα και περισσότερα από 750 είδη από όλες τις ηπείρους και τους ωκεανούς του κόσμου.Οι αντιθέσεις είναι εμφανείς σε όλο μήκος του κήπου αρκεί κανείς να παρατηρήσει το θηριοτροφείο του 19ου αιώνα,το καταφύγιο άγριων ζώων του 20ου αιώνα , το μαυριτανικού στυλ σπίτι των ελεφάντων ,το σπίτι των πουλιών σε στυλ ρωσικής βασιλικής, το νησί των πιθήκων σε στυλ Hagenbeck και την αίθουσα ,οπου πουλιά κυκλοφορούν ελεύθερα , σχεδιασμενη σαν ένα τροπικό δάσος .

Τιμή εισόδου : € 19,50 ( παιδιά 4-12 € 9,00)
Ανοιχτα καθημερινά 09:00-17:00

4. Μουσείο Αρωμάτων:Στην οδό Obenmarspforten, ιδρύθηκε το 1709 από τον Φερδινάνδου Μύλενς, εγγονό του Βίλχελμ Μύλενς, το εργοστασίο παραγωγής αρωμάτων και που παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το διάσημο "Eau de Cologne" ("Νερό της Κολωνίας")από τον ιταλό Γιόχαν Μαρία Φαρίνα (Johann Maria Farina).Αργότερα ο ίδιος αποφάσησε να μετονομάσει το άρωμα σε "4711" από τον αριθμό της οικίας του, σήμερα κυκλοφορούν και το αυθεντικό "Eau de Cologne" και το "4711". Ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί σχετικά με τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής και την εξέλιξη αυτών κατά τη διάρκεια των χρόνων, καθώς και να τα δοκιμάσει . Στους διάφορους ορόφους του μουσείου υπάρχουν τα εργαλεία απόσταξης που έχουν χρησιμοποιηθεί καθώς και ένα πλήθος φωτογραφιών και εγγράφων που περιγράφουν την εξέλιξη της επιχείρησης.

Tram / Metro :Heumarkt -γραμμές 1, 7, /Rathaus - γραμμή 5

5. Γέφυρα της Κολωνίας:Κατασκευάστηκε μεταξύ 1907 και 1911 στη θέση μιας παλαιότερης (της Cathedral Bridge) που έπρεπε να κατεδαφιστεί,αποτελείται απο τρία τόξοτά ανοίγματα διέλευσης και κατά μήκος φιλοξενεί τέσσερεις σιδηροδρομικές γραμμές και ένα δρόμο για πεζούς και ποδηλάτες .Είναι η πιο βαριά σιδηροδρομική γέφυρα της Γερμανίας, με μήκος 409,19 μέτρα , συνδέει τους σταθμούς Köln Hauptbahnhof και Köln Messe / Deutz και καθημερινά διέρχονται τακτικά πάνω από 1.200 τρένα .Ακόμα θεωρείται ως μία απο τις σημαντικότερες γεφυρες της Κολωνίας, καθώς συνδέει τον κεντρικό σταθμό με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.Αρχικά λειτούργησε επιτρέποντας την ταυτόχρονη διέλευση τρένων και οχημάτων, μετά όμως απο την ανατίναξή της κατα την διάρκεια της επίθεσης απο τα συμμαχικά στρατεύματα στον Β' Παγκοσμίου Πολέμου,στις 6 Μαρτίου 1945, και την ανακατασκευή της (το 1959) χρησιμοποιήθηκε σαν γέφυρα τρένων και΄λίγο αργότερα επέτρεψε την διέλευση σε πεζος και ποδηλάτες.Τέλος ενα ακόμα χαρακτηριστικό της γέφυρας είναι τα χιλιάδες λουκέτα αγάπης που τη στολίζουν σε όλο της το μήκος. Πρόκειται για ένα έθιμο σύμφωνα με το οποίο τα ζευγάρια γράφουν μηνύματα πάνω σε κλειδαριές, τις κλειδώνουν και στη συνέχεια πετάνε το κλειδί στον ποταμό.

6. Καρναβάλι της Κολωνίας:Το καρναβάλι είναι για την Κολωνία ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα ολόκληρου του χρόνου. Πολύχρωμες παρελάσεις ,ξέφρενα πάρτι και δρώμενα απο την μία άκρη της πόλης στην άλλη σας βάζουν στο απόλυτο καρναβαλικό κλίμα.Κάθε χρόνο περίπου στα μέσα Ιουλίου ξεκινάει η προετοιμασία για τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού με μεγάλη γιορτή στη πόλη με φαντασμαγορικά θεάματα και ρίψη πολλών πυροτεχνημάτων , ενώ οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 11 Νοεμβρίου στις 11.11 το πρωί και κάτοικοι και τουρίστες ,ξεχύνονται στους δρόμους και κατακλύζουν της πλατείες. Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν την περίοδο της αποκριάς στην Κολωνία ,για να λάβουν μέρος στις παρελάσεις αλλά και σε μια σειρά από άλλα φεστιβάλ. Ολοήμερα και ολονύχτια πάρτυ γινονται σε κάθε σημέιο της πόλης εώς την την έναρξη της σαρκοστής των Καθολικών οπου και κορυφώνονται με την μεγάλη παρέλαση της καθαρά δευτέρας και μοιράζοντας τόνους γλυκών και λουλούδιών στους επισκέπτες.Εάν επιλέξετε να επισκεφθείτε την Κολωνία την περίοδο των αποκριών να λαβετε υπόψη σας οτι πολλά αξιοθέατα παραμένουν κλειστά ή κλείνουν νωρίτερα.

7. Phantasialand :
Άνοιξε το 1967 από τους Gottlieb Löffelhardt και Richard Schmidt και ως εκ τούτου είναι ένα από τα παλαιότερα πάρκα αναψυχής στην Ευρώπη . Σήμερα ειναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα θεματικό πάρκο στη Γερμανία, με περίπου 1,9 εκατομμύρια επισκέπτες ετησιως , και ενα απο τα 15 πιο δημοφιλη πάρκα αναψυχής στην Ευρώπη.Βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κολωνίας στο Brühl και αποτελείται απο έξι επιμέρους θέματικά πάρκα που συνδένται μεταξυ τους ,δίνοντάς σου την εντύπωση οτι ταξιδέυεις αναμεσα σε χώρες και εποχές .Μεταξύ των πιό δημοφιλών είναι το TARON το μακρύτερο MULTI-LAUNCH COASTER στον κόσμο που κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ στην ταχύτητα εκκίνησης, το Raik το μακρύτερο και γρηγορέτερο FAMILY BOOMERANG , το CHIAPAS με τρενάκι που πέφτει απο καταράχτες , το Black Mamba με 360 μοίρες στροφή, το Colorado Adventure και το Maus au Chocolat.Θα βρείτε επίσης αρκετές παράσταση που διαμορφόνονται ανάλογα με την εποχή όπως :ταχυδακτυλουργικά ,ακροβατικά θεάματα,Aqua Theater, θέατρο στον πάγο , προβολές 4D cinema και αρκετες υπαίθριες εκδηλώσεις .Η περίοδος λειτουργίας διαρκεί από τα τέλη Μαρτίου έως τις αρχές Νοεμβρίου,ενω κατά τους χειμερινούς μήνες θα ανοίξει το πάρκο για μερικές εβδομάδες με ένα ειδικό χειμωνιάτικο πρόγραμμα.Κατα την διαρκεια των Χριστουγέννων το πάρκο βάζει τα εορτινά του ,με τίτλο Wintertraum για μερικές εβδομάδες, και σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε βόλτες με ταράνδους, έλκηθρο, snowmobile, παγοδρόμιο, curling ,να απολαύσετε παραστάσεις αλλά και να στείλετε γράμματα στον Άγιος Βασίλης.
Ακόμα ως ένα απο τα πιο πρωτοπόριακά πάρκα από το 2004, εντός του λαμβάνει χώρα μια φορά το χρόνο η παρέλαση των ομοφυλλοφίλων και των φίλων αυτών με όνομα Fantasypride, θέλοντας να αποτελέσει παράδειγμα για την ανοχή και την ελευθερία στην επιλογή.

Ανοιχτά : 9:00 πμ-6:00 μμ

Παιδιά εως 4 ετων δωρεάν-εως 11 ετών 35€
Απο 12 και άνω € 46,50
Απο 60 ετων και άνω € 35,00
Για εγκύους (με αποδεικτικό) € 35,00
Για όσους εχουν γενέθλια απο 1-100 ετων η είσοδος είναι δωρεάν εάν συμπλήρωσουν ηλεκτρονικα και παρουσιάσουν την αίτηση στο ταμείο.

8. Εκθεσιακό Κέντρο της Κολωνίας:Με 284.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας είναι το πέμπτο μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο παγκοσμίως, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης και είναι πολύ καλά συνδεδεμένο με το εθνικό και το διεθνές δίκτυο συγκοινωνιών. Ο διεθνής χαρακτήρας της έκθεσης είναι από τους υψηλότερους στον κόσμο: κατά μέσον όρο 70% των εκθετών και πάνω από ένα τρίτο των επισκεπτών προέρχονται από το εξωτερικό.Ενώ 2,6 εκατομμύρια επισκέπτες από περισσότερα από 200 κράτη και σχεδόν 47.600 εκθέτες από πάνω από 120 χώρες συμμετέχουν τακτικά στις εκδηλώσεις του εκθεσιακού οργανισμού της Κολωνίας. Είναι ο Νο 1 εκθεσιακός οργανισμός για περίπου 25 κλάδους. Κάθε χρόνο φιλοξενεί περισσότερες από 80 κλαδικές και άλλες εκθέσεις, εκδηλώσεις άλλων φορέων και Special Events στην Κολωνία και στις σημαντικότερες αγορές παγκοσμίως.

9. Παλιά πόλη:Λίγα λεπτά μακριά από τον καθεδρικό θα βρείτε τον λαβύρινθο του Άλτστατ ,η παλιά πόλη της Κολωνίας (ό,τι επιβίωσε από αυτήν μετά τους βομβαρδισμούς του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που κατέστρεψαν σχεδόν όλη την πόλη), ιδιαίτερα γραφική και ζωντανή, στα δυτικά του Ρήνου, με τις πλατείες, τους πεζόδρομους, τα παραδοσιακά χρωματιστά σπίτια, τα δεκάδες μπαράκια και εστιατόρια και τις 12 ρωμαϊκές καθολικές εκκλησίες.Όποιο στενάκι και αν ακολουθήσετε νότια προς το Ρήνο, θα συναντήσετε το αρχοντικό δημαρχείο, τη ρομανική εκκλησία του Αγίου Μαρτίνου, το μεσαιωνικό μέγαρο Guerzenich και το Farina Haus, το μουσείο αρωμάτων.Ακόμα θα βρείτε τις μπυραρίες της Alter Markt, Heumarkt και Fischmarkt όπου μπορείτε να απολαύσετε την ξανθιά μπύρα Kolsch που παρασκευάζεται μόνο στην Κολωνία σερβιρισμένη μόνο σε ψηλά ποτήρια Stangen .Επίσης απολαύστε μια βόλτα είτε με ποδήλατο ,είτε με τα πόδια στις όχθες του ποταμού ,είτε με μια κρουαζιέρα στο Ρήνο με ένα από τα τουριστικά καραβάκια ,είτε με τελεφερίκ για να δείτε την πόλη απο ψηλά.

Για το Τελεφερίκ

Ώρες λειτουργίας: 20 Μαρτίου -1 Νοεμβρίου , καθημερινά 10:00 -18:00
Εισιτήρια:
Απλής διαδρομής 4,50 Ευρώ ,παιδιά (4-12 ετών) 2,50 Ευρώ
Μετ 'επιστροφής 6,50 Ευρώ,παιδιά (4-12 ετών)3,70 Ευρώ

10. Χριστουγεννιάτικες Αγορες:Απο τις χριστουγεννιάτικες αγορές που πραγματικά ξεχωρίζουν, είναι αυτές της κολωνίας,άλλες προσκολλημένες σε παραδόσεις χρόνων, άλλες πιο σύγχρονες, αλλά όλες με μοναδική ατμόσφαιρα που μας βάζει για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων.Εκεί θα ζήσετε τα έθιμα και τις παραδόσεις της Γερμανίας σε ένα κεφάτο και ιστορικό περιβάλλον. O αέρας είναι γεμάτος αρώματα κανέλας, γλυκάνισου, αμυγδάλου και φρεσκοψημένων λουκάνικων ένω απο παντού ακούγονται χριστουγεννιάτικες μελωδίες . Δοκιμάστε το εκπληκτικό ζεστό κρασί glühwein και περιπλανηθείτε στους στολισμένους δρόμους κάνοντας τα γιορτινά σας ψώνια.Ούτε μια ούτε δύο αλλά 7 χριστουγεννιάτικες αγορές φιλοξενεί η πόλη από τις οποίες οι τέσσερις μεγαλύτερες βρίσκονται γύρω απο τον καθεδρικό ναό της πόλης,η Alter Markt, Neumarkt και Rudolfplatz, που προσελκύουν κάθε χρόνο σχεδόν 2 εκατομμύρια επισκέπτες. Η Alter Markt λαμβάνει χώρα μπροστά από το δημαρχείο και έχει μια ιδιαίτερα ειδυλλιακή ατμόσφαιρα λόγω των ξύλινων κατασκευών. Η παλαιότερη αγορά είναι της Neumarkt, στην εμπορική περιοχή και με φόντο την εκκλησία του Αγίου Aposteln. Η Rudolfplatz μπροστά από το Hahnentorburg, ενώ υπάρχει επίσης και η Μεσαιωνική αγορά έξω από το μουσείο σοκολάτας. Δείτε ακόμη την πλωτή αγορά πάνω στο MS Wappen von Mainz και την αγορά Stadgarten.
Κάτω από τον καθεδρικό ναό βρίσκεται και το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην περιοχή της Ρηνανίας, αλλά και πάνω από 160 παραδοσιακοί πάγκοι. Σε όλες τις αγορές της Κολωνίας θα βρείτε παραδοσιακό φαγητό με βάση το κρέας και τα λαχανικά και φυσικά άφθονο Gluhwein.
Οι περισσότερες αγορές αρχίζουν την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Οι ημερομηνίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας, αλλά συνήθως οι αγορές ξεκινούν μεταξύ 21 και 24 Νοεμβρίου και οι περισσότερες τελειώνουν στις 23 Δεκεμβρίου.

ΜΕΤΑΚΙΝΉΣΕΙΣ

Η κολωνία είναι εύκολη στις μετακινήσεις της και η παλιά πόλη είναι μικρή και μπορεί εύκολα να τη γνωρίσει κανείς περπατώντας.Έχει ένα πυκνό και πολύ οργανωμένο δίκτυο δημόσιων μέσων μεταφοράς που περιλαμβάνει μετρό(U-Bahn),λεωφορεία και τραμ.Φυσικά υπάρχει πάντα και η επιλογή του ποδηλάτου,αφού η Κολωνία έχει εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και οι κάτοικοι προτιμούν συχνά αυτό το μέσο για τις μετακινήσεις τους μέσα στη πόλη.

Aγοράζοντας την KölnCard και KölnCard SPEZIAL(για εκπτωσεις έως και 50% σε διαφορα προιόντα και υπηρεσείς) μπορείτε να μετακινηθείτε εύκολα και οικονομικά με όλα τα ΜΜΜ κατα την επισκεψή σας:

Τιμή 
Ατομικό 24-ωρο 9,00 €/12,00 € KölnCard SPEZIAL
ομαδικό 5 ατόμων 24-ωρο 19,00 €/25,00 €
Ατομικό 48-ωρο 18,00 € /24,00 €
ομαδικό 5 ατόμων 48-ωρο 38,00 €/50,00 €

Διαβάστε ακόμα top10SIF Kολωνία

Περισσότερες πληροφορίες στην ταξιδιωτική μου ιστορία "

© 2017 Το ταξιδιωτικό blog travelSIF Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!