Ρουμανία Τop10SIF

2017-01-05

1 Balea Ice Hotel: Τι θα λέγατε για ένα ξενοδοχείο εξ'ολοκλήρου από πάγο;Μοναδική εμπειρία μόνο για τους χειμερινούς μήνες[Δεκέμβριο-Μάρτιο]με κόστος βέβαια 100 ευρώ τη βραδιά αλλά είναι κάτι μοναδικό!Θα πληρώσετε επιπλέον για τη μεταφορά σας με το τελεφερίκ ως τη κορυφή που βρίσκεται το ξενοδοχείο.Η διαδρομή που θα οδηγήσετε για να βρεθείτε εως εκεί είναι εκπληκτική,άλλωστε ο Transfagarasan όπως λέγεται ο δρόμος είναι περίφημος για την ελικοειδής μορφή του και αποτελεί από μόνος του συναρπαστική εμπειρία.

2 Μπρασόβ:Για μένα η ομορφότερη πόλη της χώρας και ιδανικός προορισμός για χειμερινές διακοπές,ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες όπως αυτές που συναντήσαμε με πολύ χιόνι και -18 δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα στην οδήγηση και θα απολαύσετε το ταξίδι σας.Συμβουλή:Ενα γεύμα στο εστιατόριο Bella musica στη πλατεία της πόλης Sfatului επιβάλλεται και για το καλό φαγητό αλλά και για το χώρο-κελάρι όπου βρίσκεται.

3 Κάστρο Peles:Μπορεί το κάστρο του δράκουλα στο Bran να είναι πιο δημοφιλές όμως το κάστρο-παλάτι του Peles στη Sinaia είναι το κάτι άλλο και πρέπει να πάτε οπωσδήποτε!!Η είσοδος για την ξενάγηση κοστίζει 30 lei και 32 για να μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες.Το κόστος για τη στάθμευση του αυτοκινήτου σας κοστίζει 8 lei.

4 Poiana Brasov: Το χιονοδρομικό όπου οι φίλοι του σκι θα βρούν το παραδεισό τους,αφού έχει απίστευτη ομορφιά και οι τιμές είναι εξαιρετικές.Το κόστος για την ενοικίαση του εξοπλισμού είναι 15 ευρώ και για το λιφτ δώσαμε 7 ευρώ για 3 αναβάσεις που για εμάς ήταν αρκετές.Ακόμα και αν δεν είστε του αθλήματος υπάρχει χώρος όπου κάνεις κατάβαση με μικρό έλκηθρο ή πάνω σε φουσκωτό σωσίβιο.

5 Ναός του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή: Πρόκειται για ένα ξύλινο ναό που βρίσκεται στο poiana brasov και έχει υπέροχη αρχιτεκτονική,και υπέροχες αγιογραφίες στο εσωτερικό του.Βρεθήκαμε εκεί στις 7 Ιανουαρίου και με αφορμή την γιορτή της εκκλησίας παρακολουθήσαμε την λειτουργία όπου ήταν μοναδική εμπειρία.

6 Bran castle:To περίφημο κάστρο του Δράκουλα....σίγουρα είναι δημιούργημα για να τραβήξουν τουρισμό αφού πιθανόν να μην έχει περάσει ποτέ απο εδώ ο Vlad Yepes όμως αξίζει να το επισκεφθείτε!!Το εισιτήριο κοστίζει 35 lei δεν γίνεται ξενάγηση όμως μπορείτε να πάρετε ακουστικά όπου θα ακούσετε ηχογραφημένες πληροφορίες για την ιστορία του κάστρου.Συμβουλή:Αγοράστε από τα μαγαζάκια που βρίσκονται κάτω απο το κάστρο παραδοσιακά τυριά σε καλές τιμές αλλά και το περίφημο ζυμάρι όπου ψήνεται στα κάρβουνα και πασπαλίζεται με ζάχαρη και κανέλλα.

7 Sighisoara:Αλλη μια εκπληκτική πόλη που επισκεφθήκαμε που θα σας εντυπωσιάσει με την αρχιτεκτονική των κτηρίων.Το κέντρο της πόλης έχει χαρακτηριστεί από την unesco ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και θεωρείται η γενέτειρα του Vlad Yepes και το σπίτι του έχει γίνει εστιατόριο.

8 Ναός της Σταυροπόλεως: Ενας εκπληκτικός ναός,ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής με Ελληνικό ιστορικό ενδιαφέρον που αξίζει να επισκεφθείτε στη πρωτεύουσα της χώρας το Βουκουρέστι.Είναι αφιερωμένος στους αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ και θεμελιώθηκε το 1724,επί των ημερών του Νικόλαου Μαυροκορδάτου,ηγεμόνα της Μολδοβλαχίας,από τον ηπειρώτη Ιωάννη Στρατονικέα,ιερομόναχο και αρχιμανδρίτη από την επαρχία της Πωγωνιανής.

9 Παλάτι της Βουλής: Το μεγαλύτερο κτήριο της Ευρώπης,και το δεύτερο στον κόσμο μετά το Αμερικανικό Πεντάγωνο στην Ουάσινγκτον.Αρχισε να χτίζεται το 1984,με εντολή του κομμουνιστή προέδρου Νικολάε Τσαουσέσκου,κατεδαφίζοντας το 20% του ιστορικού κέντρου,ανάμεσά τους και 12 έξοχης αρχιτεκτονικής εκκλησίες.Πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι πολύ εντυπωσιακό και αποτελεί παράδειγμα για το που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος από την μεγαλομανία του.

10 Ενοικίαση αυτοκινήτου:Νομίζω ότι η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι η καλύτερη λύση για να εξερευνήσετε τα καρπάθια όρη και με πολύ χαμηλό κόστος αφού για 3 μέρες δώσαμε μόλις 52 ευρώ και το κόστος της βενζίνης ήταν 1,10 του ευρώ περίπου.Στα συν,οτι δεν υπάρχουν διόδια όμως φροντίστε το ξενοδοχείο σας να διαθέτει δωρεάν στάθμευση ειδικά στο μπρασόβ γιατί υπάρχει θέμα στο κέντρο της πόλης και θα γλιτώσετε και χρήματα.

Διαβάστε ακόμα "ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΌΣ ΟΔΗΓΌΣ" Ρουμανίας

Περισσότερες πληροφορίες στην ταξιδιωτική ιστορία μου "Ρουμανία:Με -18 και χιόνι,πολύ χιόνι!!"

© 2017 Το ταξιδιωτικό blog travelSIF Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε